Het is geregeld bewezen dat nachtlampjes een positieve invloed hebben op je slaap. Zeker wanneer het om het juiste warme, witte licht gaat. Er zijn tal van redenen die hiervoor zorgen. We hebben het dan bijvoorbeeld over:

  • Wegnemen angst: Vooral bij kinderen is er soms sprake van angst voor het donker. Voor kinderen is het dan een vrij traumatische ervaring om in het donker te liggen. Met andere woorden; ze hebben graag een lampje aan. Licht zorgt er namelijk voor dat ze alles kunnen zien. Het zorgt voor overzicht en daarmee voor veiligheid. Wil je er dus voor zorgen dat je kind zich veilig voelt en bovendien goed slaapt? Dan is een LED lampje de uitkomst. Een energiezuinige oplossing voor iedere (slaap)kamer.

  • Rust aan de ogen: Tegelijkertijd zorgt het juiste nachtlampje ook voor rust aan de ogen. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat het om blauw licht gaat. Dit is juist wat een telefoon-, laptop- of tv scherm uitzendt. Dit triggert het menselijke brein om juist wakker te worden. Het gaat de productie van het slaaphormoon melatonine tegen. Warm, wit licht van een LED lampje heeft daarentegen een rustgevend effect op het brein. Je komt tot rust en voor je het weet voel je je slaperig. Het maakt het in slaap vallen een heel stuk makkelijker.

  • Prettige sfeercreatie: Wat je ook zeker niet moet onderschatten, is in hoeverre een nachtlampje een bepaalde sfeer in de kamer creëert. Zeker wat het warme, witte licht van het LUSQ LED lampje betreft. Je ziet in de praktijk al heel snel dat je je helemaal op je gemak voelt. Zelfs wanneer je hier niet bewust aan denkt, speelt dit onbewust wel een rol. Iedere ruimte heeft veel profijt van een kleurtemperatuur van 3000K. In de slaapkamer laat het je genieten van een optimale nachtrust.

  • Ideaal bij toiletbezoek: Tot slot is het belangrijk om te erkennen in hoeverre een nachtlampje praktische doeleinden heeft. Ben je bijvoorbeeld iemand die ’s nachts geregeld naar de wc moet? Dan heb je wel degelijk profijt van een klein lichtje dat altijd aan staat. Zelfs wanneer dit niet al te fel is, is het net voldoende om te laten zien waar je precies loopt. Zo is het perfect voor je nachtrust, maar ook wanneer je op zoek bent naar praktisch gebruiksgemak wanneer je wakker bent.